Ik hou van schrijven

‘I write because I don’t know what I think until I read what I say’, zei een beroemde Amerikaanse schrijver ooit. Schrijven is een manier om je gedachten te ordenen. Scherp te krijgen wat de kern is. 

Zo heeft schrijven in 2019 ook geleid tot de geboorte van mijn boek ‘Nog niet gevloerd’. 

Nog niet gevloerd

geeft sleutels voor medewerkers en hun leidinggevenden om overeind te blijven als je bijna-burn-out bent.

writin

Perfectionisme is eigenlijk een neverending story, want wanneer kun je zeggen: ‘en nu is het goed genoeg?’ Als je denkt dat iets perfect is, is er altijd wel iets of iemand die nog beter is. Perfectionisme is een gevaarlijk fenomeen dat er makkelijk voor kan zorgen dat je over je grenzen gaat. Perfectionisten zijn snoeihard voor zichzelf. Ze rekken steeds weer hun grenzen op om het nog beter te doen, zelf nog beter te worden, want het kan altijd beter. Ze zijn continu bezig om zichzelf te bewijzen. Maar voor wie, voor wat en waarom? Vaak voor de ander. Op de vraag welke innerlijke behoefte buiten erkenning deze bewijsdrang bevredigt blijft de perfectionist het antwoord schuldig. Het gevaar van uitputting ligt op de loer.

(Uit ‘Nog niet gevloerd’)

'Nog niet gevloerd

In mijn boek ‘Nog niet gevloerd’ dook ik met ex-burn-out’ers en leidinggevenden terug in de tijd naar de fase voorafgaand aan de burn-out: de bijna-burn-outperiode. De patronen die uit de bijna-burn-outperiode naar voren komen verbindt ze met de inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek naar kwetsbaarheid, schaamte, moed en leiderschap van bestsellerauteur Brené Brown.

Het boek ‘Nog niet gevloerd – overeind blijven als je bijna burn-out bent’ geeft sleutels voor medewerkers en hun leidinggevenden om overeind te blijven als je bijna-burn-out bent.

Winkelwagen