In de Wood met Maris
Wandelcoaching

Wandelen in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug en tegelijk werken aan je professionele of persoonlijke ontwikkeling. Dat is In de Wood met Maris-Wandelcoaching. Tijdens het lopen praat je makkelijker en maak je sneller verbinding met wat je zelf echt belangrijk vindt. En dat is weer een uitstekende uitgangspositie om betere keuzes te maken. Keuzes die bijdragen aan persoonlijke groei. Bovendien is wandelen gezond en ook nog eens heerlijk om te doen.

‘Een wandeling in de vroege ochtend, is een zegening voor de hele dag’

Henry David Thoreau

In de Wood met Maris – Wandelcoaching

Bijna dagelijks kun je me vinden in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Ik geniet er enorm van om lekker te wandelen in het bos en over de open heidevlakten. De natuur helpt me om lekker te ontspannen en te ontstressen van de hectiek van alle dag. Dat dat niet alleen geldt voor mij maar voor heel veel anderen, merk ik steeds weer in de wandelcoachtrajecten die ik doe. De beweging en de natuur brengen je naar de kern, daar waar het om gaat, hoofdzaken en bijzaken scheiden zich. De ruis van futiliteiten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wat overblijft is wat belangrijk is.

Wandelen maakt rustig, ontstresst, zet zaken in perspectief en geeft focus en overzicht. Precies wat je nodig hebt als je last hebt van chronische stress, verlangt naar meer balans in je leven of als je moed nodig hebt om een volgende stap in je leven te zetten. Uit onderzoek blijkt dat twintig minuten in de natuur en buitenlucht al ontspanning geeft en het stress-systeem verlicht. Bovendien worden als je wandelt verschillende gebieden in je brein actief. En in een actief brein vormen hersencellen makkelijker nieuwe verbindingen, wat goed is voor het nemen van beslissingen, het oplossen van problemen en je creativiteit. Wandelen in de natuur is niet alleen gezonde bezigheid voor geest en ledematen, het is ook nog eens heerlijk om te doen. De natuur biedt zoveel moois om van te genieten. Vaak zijn we zo in beslag genomen door de beslommeringen van alle dag. De natuur verrast ons met haar schoonheid en richt ons weer op dat wat belangrijk is in het leven.

Voordelen van wandelcoaching:

  • het stimuleert je creativiteit
  • het houdt je brein scherp
  • het is goed voor je geestelijke gezondheid
  • Je maakt je hoofd leeg en verlaagt stress
  • je slaapt beter
  • je versterkt je immuunsysteem

In de Wood met Maris staat voor coachingssessies terwijl we wandelen in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

Uiteraard is In de Wood met Maris-Wandelcoaching ook te combineren met andere vormen van coaching zoals e-Coaching en (online) face2face-coaching.

 

Wil je ook In de Wood met Maris? En ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van wandelcoaching? Neem dan contact op.

‘Ik heb veel baat gehad bij de wandelcoaching sessies. Een ‘kantoor’ of kamer en iemand ‘tegenover’ je kan wat meer druk geven tijdens lastige gespreksonderwerpen. Door te wandelen in de natuur kun je misschien wel iets meer ontspannen praten met elkaar.  Mariska is een professionele coach met een brede kennis. Ze weet de grote lijnen uit kleine voorbeelden of anekdotes te halen. De ‘Daring Way’ coaching was een leidraad, maar door de gesprekken, extra oefeningen die daaruit voortkwamen en veel relevante literatuur werd het echt een coaching op maat.’
Monique​
Winkelwagen