Mariska-Cornelissen-profiel

In het jaar 2014 zette ik een voor mij belangrijke moedige stap.  Ik stapte, ondanks mijn vliegangst, in het vliegtuig naar San Antonio in Texas om me te laten opleiden in de methode van Brené Brown.

Geen idee wat me te wachten stond, maar één ding wist ik zeker: het onderzoek van Brené Brown is het waard om over mijn angst en onzekerheid heen te stappen.

De boeken van Brené Brown die ik had gelezen en haar Tedtalks die ik had gezien maakte voor mij heel duidelijk dat deze methode mijzelf en heel veel anderen verder zou gaan helpen in hun groei en ontwikkeling. Ik wilde dolgraag deze methode toepassen in mijn werk als coach en trainer.

mariska-met-Brene-Brown-rond

Sindsdien begeleid ik met veel plezier als  gecertificeerd The Daring Way™- en Dare to Lead™-facilitator  mensen, teams en organisaties in de moed van imperfectie en in de kracht van kwetsbaarheid in coachingstrajecten, trainingen en workshops. En geef ik presentaties over moed en hoe je de moed er in houdt. Perfectionisme is steeds minder mijn drijfveer, bijdragen aan iemands ontwikkeling en aan een open communicatieklimaat in organisaties des te meer!

Blij ben ik met het nieuwste boek van Brené Brown Dare to Lead. Als afgestudeerd communicatiekundige aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik tijdens mijn loopbaan veel bedrijven begeleid naar een effectief communicatiebeleid. Veelal werd de oplossing gezocht in mooie, fancy communicatiemiddelen: een folder met een gouden strik erom heen, terwijl het eigenlijk nodig was om een moedig gesprek te voeren vanuit de kracht van kwetsbaarheid.

Dare to lead geeft op een heldere manier aan hoe leidinggevenden vaardigheden kunnen ontwikkelen om courageous conversations te voeren binnen organisaties zodat we elkaar horen en zien en er creativiteit vrij komt die nodig is om als organisatie te overleven.

Als Dare to Lead™-facilitator kan ik met de nieuwe wetenschappelijke methode Dare to Lead™ nu nog beter organisaties begeleiden in het ontwikkelen van moedig leiderschap.

Maris

imperfectionist