Dat imperfectie juist mooi kan zijn, bewijst deze prachtige tulpenvaas uit de I’MPERFECT-collectie. 

Perfectie kan ons behoorlijk in de weg zitten. Sterker nog in drang naar perfectie stellen we uit en houden we prachtige creaties uit het zicht, gewoonweg omdat we ze nog niet perefct genoeg vinden.

Door juist de imperfecties extra te benadrukken, krijgt  deze tulpenvaas weer een tweede leven en kan het toch nog een glansrol vervullen in jouw interieur!


the beauty of imperfection

"Het hoeft ook niet perfect, het is juist mooi om te zien dat het ambacht is"

De I'MPERFECT Tulpenvaas is nu verkrijgbaar

In samenwerking met Floortje Roetemeijer van Het Serviesfabriekje lanceert In de Moed met Maris het eerste ontwerp van de I’MPERFECT Collectie: 

De I’MPERFECT Tulpenvaas

De I’MPERFECT Collectie staat voor producten die allemaal The Beauty of Imperfection uitstralen.  

I'MPERFECT Tulpenvaas

Deze tulpenvaas krijgt een tweede leven, want als je goed kijkt  zie je op de vaas gouden stippen. Dat waren eigenlijk blaasjes, oftewel foutjes, en de reden waarom deze vaas afgekeurd werd en stond te verstoffen op op zolder maar nu weer kan schitteren op tafel. 

Misschien wel op die van jou!


Floortje Roetemeijer van
Het Serviesfabriekje

“Eigenlijk zou ik het technisch gezien niet goed genoeg vinden”, begint Floortje ons gesprek. “En daarom belandde deze vaas aanvankelijk ook op zolder in de krat van afgekeurd keramiek met de stempel overkoopbaar. Eigenlijk is het iets bijzonders, toch een kans krijgt. Dat het er toch mag zijn…. misschien wel mooier dat ie er toch mag zijn…Dat ie straks op tafel met tulpen bij iemand staat…”

In elk product zit even veel liefde en aandacht. Afgekeurd of niet. Het is de drang naar perfectie die maakt dat Floortje haar keramiek goed genoeg acht om te verkopen.  Floortje: “Toen je me de vraag stelde om het afgekeurde keramiek nieuw leven in te blazen, raakte me dat meteen. Mijn perfectionisme kan me wel eens in de weg zitten als maker. De lat ligt nu heel hoog. Het zou mooi zijn dat ie wat naar beneden kon zonder mijzelf schuldig of min te voelen. Het is interessant te onderzoeken waar die grens ligt. Het mag minder perfect, maar een fout gaat te ver. Een gat in een vaas kan natuurlijk niet. Maar het hoeft ook niet perfect te zijn, het is juist mooi om te zien dat het ambacht is.”

De I'MPERFECT Tulpenvaas

Floortje Roetemeijer van
Het Serviesfabriekje

 

Floortje Roetemeijer-Hurkens (1975) is keramiste. In haar atelier Het Serviesfabriekje (sinds 2010) maakt ze alle keramiek helemaal zelf: eerst het ontwerp, daarna het draaien, glazuren en bakken. Haar atelier is gevestigd in cultureel centrum de CultuurHoek in Driebergen. 

 

Ben je benieuwd naar wat Floortje nog meer maakt? Neem dan een kijk je op haar website Serviesfabriekje.nl

Winkelwagen