Ontwikkel leergierigheid door moed te tonen

(Dit artikel is gepubliceerd in TvOO-magazine van december 2017)

Durf te leren
Een leven lang leren is een belangrijke voorwaarde om je duurzaam in te kunnen zetten in je (werkend) leven. Een flinke portie leergierigheid kun je dan goed gebruiken. Een leven lang leren betekent echter ook dat je je leven lang in situaties zult verkeren die nieuw en onbekend voor zijn. Ik ken mensen die dat heerlijk vinden en niets liever zouden willen. En continue op zoek zijn naar de thrill of life. Maar het gros van de mensen houdt van zekerheid en voorspelbaarheid.

Leren brengt nu eenmaal onzekere situaties met zich mee. Je begeeft je op nieuwe terrein. De ene keer vind je misschien makkelijker je weg dan de andere keer. Je zult successen vieren, maar je zult ook tegenslagen beleven. En in tijden van tegenslag staat je leergierigheid behoorlijk onder druk. “Waarom ben ik er ooit aan begonnen!” “Ik ga het nooit leren.” Of: “Ik ben hier ook helemaal niet geschikt voor.” Je bent geneigd de handdoek in de ring te gooien. Daar is niks mis mee, maar het is wel de moeite waard om te onderzoeken, waarom je de handdoek in ring gooit. Wie weet vind je in dit proces wel weer je leergierigheid terug.

Lees hier het hele artikel, gepubliceerd in TvOO-Magazine van december 2017.

TvOO staat voor Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. TvOO is een toonaangevend onafhankelijk vakblad op het gebied van Human Resource Development. Het vakblad richt zich op diegenen die zich individueel, groepsgewijs of beleidsmatig bezighouden met en geboeid worden door de ontwikkeling van mensen in relatie tot werk, opleiden, trainen, leren en presteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen