In de Moed met Maris
e-Coaching

Schrijven lucht op, geeft overzicht, structureert je gedachten, geeft inzicht, onthaast, maakt rustig. De therapeutische werking van schrijven is heel krachtig. Daarom ben ik zo enthousiast over e-Coaching. Want e-coaching is grotendeels coachen via geschreven berichten binnen een beveiligde online omgeving. 

Opening up by writing it down

James Pennebaker

Opening up by writing it down

James Pennebaker

e-Coaching

De krachtige werking van het schrijven bij e-coaching is zonneklaar. Maar e-coaching op basis van geschreven berichten heeft nog 2 andere sterke onderscheidende eigenschappen ten opzicht van bijvoorbeeld (online) face2face-coaching, namelijk:

 • a-synchroniciteit
 • sociale anonimiteit.

De a-synchroniciteit biedt enorm veel flexibiliteit, want voor coaching via geschreven berichten hoeven de coach en coachee immers niet op dezelfde moment en in dezelfde ruimte aanwezig te zijn. Afstand en tijd zijn geen beperkende elementen meer.
Dat maakt de weg vrij voor een continue dialoog. 
Effecten van coaching die bij face2face-coaching tussen de gesprekken doorgaans inzakken, blijven bij e-coaching groot gedurende het hele traject, omdat je frequenter contact (gemiddeld 2 keer per week) hebt in een vaak korter tijdsbestek.

Een ander krachtig element van e-coaching is de sociale anonimiteit. De coach en coachee zien elkaar niet. Daardoor kan je je al sneller vrijer voelen om je te uiten.
Je wordt niet belemmerd door non-verbale signalen van de ander. Veel mensen herkennen het wel dat met iemand aan de telefoon kletsen soms makkelijker gaat dan iemand ook zien als je met elkaar in contact bent.

Dankzij e-coaching kunnen coachingstrajecten effectief en efficiënt ingericht worden, zodat jij snel, resultaatgericht en duurzaam geholpen kan worden met je vraag.

Voordelen van e-Coaching:

 • tijdwinst
 • geen reiskosten
 • flexibiliteit
 • duurzame verandering
 • continue dialoog
 • versnellen door vertragen
 • eigen tempo
 • hoog contactfrequentie
 • kracht van schrijven
 • coachingsdialoog is terug te lezen

e-Coaching is grotendeels coachen via geschreven berichten binnen een beveiligde online omgeving.

Uiteraard is e-coaching ook te combineren met andere vormen van coaching zoals wandelcoaching en face2face-coaching op locatie.

Mariska Cornelissen is opgeleid aan het Europees Instituut De Baak als e-coach en is geregistreerd als gecertificeerd e-coach in het eCoach & eCounselor-Register. Deze certificering geeft recht op aannemen van het niveau Level II: eSenior.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van e-coaching? Neem dan contact op.

Een vorm van coaching, aangepast aan jouw levensstijl en gepersonaliseerd op jouw hindernissen

‘Mijn ervaring met het e-coaching traject met Mariska is zodanig goed bevallen dat ik hem aan iedereen kan aanbevelen. Het is een laagdrempelige manier van coachen, maar met de verwachte resultaten. In de 8 weken dat we contact hebben gehad kon ik alles van me af schrijven, ik kreeg tips en opdrachten, en nog beter, alles kon in mijn eigen tijd. Dus ook als ik niet kon slapen om 3 uur ’s nachts, heb ik de opdrachten kunnen invullen. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk in je leven past, want je hoeft er niet voor de deur uit. Het typen op een laptop zorgt voor een veilig en ‘anoniem’ gevoel, maar aan de andere kant zit dan Mariska die jouw gedachtes (en chaos 😉) analyseert en op een heel fijne en prettige manier doorgaat met opdrachten en zo tot de kern van het probleem komt. Niks dan lof en nogmaals, een super goede ervaring! Dit traject is voor iedereen die een vorm van coaching zoekt, aangepast aan jouw levensstijl en gepersonaliseerd op jouw ‘hindernissen’.’

Nicky Jautze

New tools to help myself overcome my self-awareness issues

The coaching program allowed me to look at my struggles from a different point of view, it encouraged me to behave differently and with that I gain new tools to help myself overcome my self-awareness issues.

Paula Kasten

Even though it was online, I felt connected

I would like to recommend Mariska as a coach. I had a wonderful time. The approach was innovative. Even though it was online, I felt connected and many times it was as she was reading my mind. She has got skills!

Lilian Mocelin

Winkelwagen