Een miljoen werkende Nederlanders hebben inmiddels last van burn-outklachten. Dat zijn er bijna 1 op de zes.  We leven in een wereld waarin verandering de norm is, waar we niet precies weten wat van ons verwacht wordt en de toekomst onvoorspelbaar is. Dat zorgt voor stress en kan leiden tot bijna-burn-out, nog niet gevloerd maar wel op het randje waar we allemaal af en toe op balanceren, met alle schadelijke gevolgen van dien voor mens en organisatie. En in een erger geval tot een burn-out; gevloerd en niet meer aan het werk. Een burn-out is er ineens. De weg ernaartoe vol stress en vaak erg lang. Als we de signalen van een mogelijke burn-out herkennen, kunnen we er ook iets aan doen.

Daarom is er nu de unieke training Ben burn-out de baas op basis van het boek Nog niet gevloerd. Een in-company training met als doel om aan het werk te blijven vanuit zelfkracht en met werkplezier. De training is voor medewerkers die kampen met chronische stress en spanning en voor leidinggevenden die burn-outklachten onder hun medewerkers vermoeden. De training wordt aangeboden in verschillende vormen:
• als training voor medewerkers;
• als training voor leidinggevenden om medewerkers daarin de juiste manier te begeleiden;
• als teamcoaching voor medewerkers en hun leidinggevende.

Anders dan anders
De training Ben burn-out de baas is geen standaardtraining over burn-outpreventie maar pakt de kern van de burn-outproblematiek aan. De kern van burn-outklachten is chronische stress dat kan omslaan in gevoelens en gedachten van tekortschieten en niet voldoen en perfectionisme. Dat is op zijn beurt weer brandstof voor de stress en zo ben je in een negatieve spiraal beland die als er niet ingegrepen wordt overgaat in een burn-out.

De training pakt dit mechanisme aan en zet daarvoor unieke methoden in die gebaseerd zijn op het baanbrekende wetenschappelijke onderzoek van Brené Brown. De training Ben burn-out de baas geeft antwoord op de vraag: wat maakt dat je ondanks de signalen dat je over je grenzen gaat, je toch doorgaat? Je krijgt inzicht in het uithollende mechanisme van perfectionisme en hoe je dit omzet naar succesvolle imperfectionisme en je het plezier in je werk weer terugkrijgt. En als leidinggevende wordt voor je duidelijk hoe je hierin het verschil kan maken en op de juiste manier je medewerker kan ondersteunen en weer met plezier aan het werk gaat.

Programma
De Training Ben burn-out de baas bestaat in totaal uit 4 dagdelen en een terugkomsessie van 1 dagdeel. De 4 dagdelen training worden gegeven met een minimale tussenpose van 1 week na elke dagdeel training. De terugkomsessie vindt plaats minimaal 2 maanden na de training. Voorafgaand aan de training vindt een onderzoek (1 dagdeel) van de huidige situatie plaats. Deze bestaat uit een aantal interviews binnen de organisatie. De gegevens uit het onderzoek zullen worden geanalyseerd en verwerkt in een op maat programma (1 dagdeel). Desgewenst kan als aanvulling op de training ook individuele coachingsgesprekken afgenomen worden.

De Training Ben burn-out de baas ziet er dan als volgt uit:
• 2 dagdelen vooronderzoek en voorbereiding
• 4 dagdelen training
• 1 dagdeel terugkomsessie
• Individuele coachingsgesprekken (facultatief)

Aantal deelnemers training: 6-8
Data in overleg
Locatie: GrytteBloemenheuvel, Driebergen-Rijsenburg (in het midden van het land en uitstekend bereikbaar via OV en auto). In overleg is een keuze voor een andere locatie ook mogelijk.

De training wordt uitgevoerd door Mariska Cornelissen. Zij is een ervaren trainer en coach en sinds 2014 officieel gecertificeerd in het werken met de methoden van Brené Brown.

Jouw winst
Na de Ben burn-out de baas-training heb jij de volgende sleutels in handen om overeind te blijven als je bijna burn-out bent of om je medewerker daarin te ondersteunen:

 • Je herkent de signalen van een bijna-burn-out en weet daar adequaat op te handelen;
 • Je begrijpt hoe stress omslaat in schaamte en burn-outklachten kan veroorzaken;
 • Je bent in staat perfectionisme om te zetten in succesvolle imperfectionisme;
 • Je weet hoe schaamte saboterend gedrag ontketent en wat er voor nodig is om je schaamteveerkracht te vergroten;
 • Je herkent verschillende vormen van schaamtegedrag en het uithollende mechanisme van perfectionisme en hoe dat authentiek gedrag in de weg staat en jouw potentieel of die van je medewerker belemmert;
 • Je hebt een helder zicht op jouw waarden, waardoor je weer je eigen regie in handen kunt nemen, je autonomie en zingeving in je werk vergroot;
 • Je weet je grenzen beter te bewaken en gezondere keuzes te maken ten aanzien van je belastbaarheid;
 • Je ontwikkelt een mindset dat is gebaseerd op nieuwsgierigheid en vertrouwen in plaats van angst en wantrouwen;
 • Je bent emotioneel agile. Je herkent wanneer je emotioneel bevangen bent en je past effectieve strategieën toe om lastige situaties aan te gaan in plaats van er slachtoffer van te zijn;
 • Je ontwikkelt de vaardigheden van moed om het échte gesprek aan te gaan en om tijdig de juiste hulp in te roepen of in te zetten;
 • Je zet empathie in als verbindende vaardigheid.

Mail voor meer info via onderstaand formulier:

Graag heb ik contact over de training 'Ben burn-out de baas' en de mogelijkheden voor mijn organisatie
[recaptcha]

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.